IP televize

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh a realizace softwarového programu, který bude schopen přijímat a přehrávat multimediální tok vysílaný ze serveru prostřednictvím paketové sítě. Pro navázání spojení mezi serverem a koncovým bodem je využit protokol pro přenos multimediálních dat RTP. V bakalářské práci jsou proto popsány protokoly zajišťující přenos dat RTP/RTCP, RTSP a také protokoly SDP a SAP. Popis zmíněných protokolů není proveden do nejmenších detailů, ale jedná se o seznámení s problematikou. Dále jsou stručně popsány knihovny, které byly při navrhování aplikace uvažovány a také použité aplikace, které fungují jako zdroj vysílání multimediálních dat. V práci poté následuje návrh řešení a popis jednotlivých kroků při tvorbě aplikace. V poslední části této práce je proveden rozbor fungování programu.
The main objective of thesis is proposal and realization programme, which can be able to receive and play up multimedia stream broadcasted from server via packet networks. Protocol for transmission multimedia data is used to join connection between server and end point. And therefore protocols which handle data transmission like RTP/RTCP, RTSP and also SDP and SAP are described in thesis. Description mentioned records isn't effected to the smallest details, but acts about acquaint with problems. Further be brief described libraries that the stand by drafting application in view as well as used application that the function as the source of transmission multimedia. Than follows proposal solving and single step description of programme design in thesis. Analysis of working programme is performed in the last part of thesis.
Description
Citation
MAŠEK, P. IP televize [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kouřil (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Radek Beneš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jakým způsobem lze zabezpečit RTP ? Jaká je souvislost mezi SIP a SDP ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO