Kmitočtové filtry s OTA zesilovači

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na problematiku kmitočtových filtrů s OTA zesilovači. Analyzuje návrhy kmitočtových filtrů 2.řádu s OTA zesilovači a kmitočtové filtry vyšších řádů. Řeší návrh multifunkčního kmitočtového filtru 2.řádu s třemi OTA zesilovači v napěťovém režimu, s podporou počítačových metod návrhu a jeho realizaci. Stanovuje přenosové funkce navrženého filtru a simuluje jeho přenosové kmitočtové charakteristiky. Navržený kmitočtový filtru realizuje a experimentálně ověřuje jeho vlastnosti. Výsledky porovnává s teoreticky získanými hodnotami počítačovou simulací.
Work is bent on problems frequency-selection filter with OTA amplifier. Analyses suggestions frequency-selection filter 2.order with OTA amplifier plus frequency-selection filter highers order. Smoothing - out proposal multifunction frequency-selection filter 2.order with by three OTA amplifier in suspense regime, with the support computer methods proposal plus his realization. Establishes temporary carrier function designed filter command plus malingers his temporary carrier frequency characteristics. Designed frequency-selection filter implements plus experimentally checks his characteristics. Record confront with abstractedly gained values computer malingering.
Description
Citation
NAIDER, J. Kmitočtové filtry s OTA zesilovači [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jakým způsobem byste odvodil vzorec pro přenos v propustném pásmu z přenosvé funkce filtru 2. řádu? Jak se podle charakteristické rovnice pozná, že je obvod stabilní, tedy jej lze použít jako filtr? Jak probíhalo měření spektrálním analyzátorem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO