Sériové komunikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku sériové komunikace na rozhraní RS-232, USB, I2C a SPI, a zároveň se zabývá využitím laboratorního modulu pro experimentální účely. Laboratorní modul je koncipován s ohledem na funkční prvky, které odolají každodennímu používání studenty. V této práci je podrobně rozebrán princip sériové komunikace v návaznosti na jednotlivá rozhraní. Druhá část je věnována způsobu konstrukce modulu, funkcím jeho jednotlivých součástí a řešení funkčních výstupů připojitelných k osciloskopu a dalším měřicím zařízením.
Bachelor work is focused on the issue of a serial communication interface RS-232,USB, I2C and SPI, and also discusses the use of the laboratory module for experimental purposes. Laboratory module is designed with respect to the functional elements that will resist daily use of students. This work is detailed principles of serial communication in relation to each interface. The second part is devoted to method the module structure, functions of its individual components and functional solution output connectable to an oscilloscope and other measuring devices.
Description
Citation
NOVOTNÝ, B. Sériové komunikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Proč nebylo doplněno, v zadání požadované, rozhraní SPI? Zabýval se student vůbec touto možností? Které části DPS se podařilo oživit? Snažil se student po odevzdání textové části oživit DPS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO