Aplikace lean six sigma v racionalizaci technologické linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá metodami konceptu lean six sigma, které se vztahují k problematice zefektivňování průmyslových procesů. Část práce je věnována postupu řešení optimalizace pomocí modelu DMAIC a propojení se six sigma a TOC. Hlavní pozornost je zaměřena na použití modelu DMAIC při vyhodnocování na data z technologické linky Cobalt firmy Motorola.
This work deals with methods of lean six sigma methodology which are relate to industrial processes optimalization problems. Part of this work is devoted to progress optimalization solving by the help of DMAIC model and conection with six sigma and TOC. Main attention is set on using DMAIC model on data from technological line - Cobalt by Motorola.
Description
Citation
PETRÁŠ, J. Aplikace lean six sigma v racionalizaci technologické linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) prof. Ing. Linus Michaeli, DrSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí své závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Uveďte rozdíly mezi modelem DMADV a DMAIC? Jaký je rozdíl mezi metodikou TQM a SIX SIGMA. Zdůrazněte výhody SIX SIGMA? Jak byste navrhnul optimalizaci oprav na linkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO