Úzkopásmový modem PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá úzkopásmovým PLC modemem pro sítí 230/400 V. V první kapitole se nachází základní teorie o používaných modulacích, rušení, impedanci vedení, komunikaci, kapacitním a induktivním vazebním členu. Další kapitola se zabývá návrhem a simulací kapacitního vazebního členu, vysílacího obvodu, přijímacího obvodu, napájecí části a obvodu pro synchronizaci modemu s frekvencí sítě. V této kapitole práce se dále nachází informace o sestavení převodníku z UART na USB. Třetí kapitola této práce je věnována návrhu desky plošných spojů a sestavení modemu. Poslední kapitola se věnuje nastavení přepínačů modemu, popisu jeho vstupů a výstupů a základnímu návodu k softwaru modemu.
This bachelor's thesis deals with narrow band PLC modem for 230/400 V power line. In the first chapter we can find basic theory about using modulation, interference, impedance of line, communication, capacitive and inductive coupler. Next chapter deals with design and simulation of capacitive coupler, transceiver circuit, receiver circuit, power supply and circuit for modem synchronization with power line frequency. In this chapter we can find information about building a converter from UART to USB. Third chapter of this thesis is dedicated to designing the printed circuit board and building the modem. Last chapter deals with setting the modem switches, description of its inputs and outputs and basic manual for the modem's software.
Description
Citation
SKALA, M. Úzkopásmový modem PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šporik (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Jak jste testoval funkčnost komunikace modemu s PC? Realizoval jste jeden modem, jak by byl v případě jeho funkčnosti testován přenos dat, přenosové rychlosti, chybovost přenosu apod.? Jak jste volil napěťové úrovně u UART? Co způsobuje překmit u vazebního členu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO