Převodníky napětí na frekvenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem problematiky převodu napětí na frekvenci. Práce je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole se věnuje obecným věcem, které se týkají převodu napětí na frekvenci a vlastností tohoto převodu. Ve druhé kapitole se práce zabývá převodníkem sestaveným z diskrétních součástek. Jsou zde také uvedeny výsledky simulace a měření tohoto převodníku. Ve třetí, nejobsáhlejší, kapitole je uveden rozbor převodníku s integrovaným obvodem AD650 včetně výsledků simulace a měření. Ve čtvrté kapitole je uvedeno porovnání výsledků simulace a měření. A konečně v páté kapitole je nastíněna možnost použití převodníků napětí na frekvenci.
This thesis analyzes the issue of transfer voltage to frequency. The thesis is divided into five chapters. The first chapter deals with general matters relating to the transfer voltage to frequency and characteristics of this transfer. In the second chapter, the work deals with the converter assembled from discrete components. There are also the results of simulation and measurement this converter. In the third, the most extensive chapter provides an analysis of the converter with an integrated circuit AD650 including the results of simulation and measurement. In the fourth chapter is a comparison of simulation results and measurements results. Finally the fifth chapter deals with the use of voltage to frequency converters.
Description
Citation
ŠIŠKA, M. Převodníky napětí na frekvenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (místopředseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
K čemu se v kap. 2 v rámci měření používal generátor pulzů, což mělo za následek nemožnost porovnat časové průběhy simulací a reálných měření? (str. 22) Proč se změnily hodnoty pasivních prvků při měření oproti simulacím? Blíže popište volbu hodnoty pasivních prvků U/f převodníku na obr. 2.10, především jaký je význam věty "Hodnoty součástek byly zvoleny takto, aby bylo možné mít výstupní signál s frekvencí přibližně 2 kHz a střídou 4:1" (str. 19)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO