Vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech v okrese Hodonín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je posoudit vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech v okrese Hodonín. Zda k vlivu dochází či nikoliv je posouzeno pomocí vytvořené databáze prodaných rodinných domů a bytů v okrese od roku 2012. Součástí diplomové práce je také výpočet průměrných cen odvíjejících se od stavu nemovitosti a velikosti obce, ve které se nemovitost nachází a současně je zkoumáno, zda dochází vlivem nižších úrokových sazeb k růstu cen nemovitostí. Potřebné údaje o výši úrokových sazeb pro jednotlivé měsíce a doby fixace jsou uvedeny z údajů České národní banky. Podklady pro zpracování databáze skutečně realizovaných prodejů od roku 2012 poskytly realitní kanceláře Reality GAIA a realitní kancelář REMAX.
The aim of the thesis is to assess the impact of interest rate developments on the demand for family homes and apartments in the District of Hodonín. Whether or not the influence is assessed by using the database of family houses and flats in the district by the year 2012. Part of the thesis is also the calculation of the average cost of the framework from a State property and the size of the municipality in which the property is situated, and at the same time, it is examined whether occurs due to lower interest rates to the growth of real estate prices. The necessary information about the level of interest rates for each month and the fixation period are listed from the Czech National Bank. Supporting documents for processing the database actually realized sales from 2012 to provide real estate agents real estate real estate agent REMAX and GAIA.
Description
Citation
BÖHMOVÁ, S. Vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech v okrese Hodonín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2015-11-06
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Vliv vývoje úrokových sazeb na poptávku po rodinných domech a bytech v okrese Hodonín. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala dobře. Na otázky komise odpověděla velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO