Oduhličení austenitických ocelí a jeho vliv na vlastnosti materiálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá teoretickým studiem oduhličení taveniny austenitických ocelí. Matematický model analyzující numerické výpočty byl srovnán s experimentálními tavbami. Výsledky byly diskutovány s ohledem na platnost modelu a provedených aproximací.
This master´s thesis deals with theoretical study of decarburization of austenitic steels. Mathematical model, which analyse numerical calculations, was compared with experiments. Obtained results were discussed considering validity of model and performed aproximations.
Description
Citation
VÍTEK, R. Oduhličení austenitických ocelí a jeho vliv na vlastnosti materiálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Slévárenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaromír Roučka, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Milan Horáček, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Šenberger, CSc. (člen) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) Ing. Alois Neudert, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Bouška (člen)
Date of acceptance
2015-10-27
Defence
Student obhajoval práci formou prezentace na téma "Oduhličení austenitických ocelí a jeho vliv na vlastnosti materiálu". Po přednesení své práce byly prezentovány posudky vedoucích práce a oponenta. Následně byl student vyzván ke zodpovězení otázek oponenta a byla vedena diskuze k zadaným otázkám. Prof. Zemčík uvedl výhrady k uvedené problematice. Poté byla vedena diskuze k diplomové práci. Byla vznesena otázka ke korozivzdorným ocelím a jejich využití. Další otázka z komise byla vedena k interpretaci a proč je taková? Doc. Roučka vznesl otázku ke kinetice argonování . A dále jaký vliv měla teplota kovu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO