Datové úložiště SAN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce bolo oboznámiť sa s protokolom iSCSI a s jeho implementáciou do SAN siete. Na začiatku je teoretický rozbor dátového úložiska SAN, popis jeho jednotlivých častí, k čomu slúži a jeho implementácia v sieti. V ďalšej časti je zahrnutý popis protokolu iSCSI spolu s vysvetlením jednotlivých skratiek a pojmov. Spracované sú jednotlivé možnosti zabezpečenia tohto protokolu, a tiež vysvetlená implementácia v OS Linux a OS MS Windows Server. Praktická časť práce je venovaná konfigurácii iSCSI targetu v OS Linux spolu s konfiguráciou iSCSI initiatora v OS Linux a OS Windows. Posledná časť je venovaná tvorbe webového rozhrania na ovládanie iSCSI targetu.
The main goal of this project is a familiarization with the protocol iSCSI and with its implementation into the SAN network. Firstly, the focus is aimed towards a theoretical analysis of the SAN data storage, description of its individual parts as well as its realization within the network. In the second part, the description of the protocol iSCI includes an explanation of particular abbreviations and terms. Every possibility of securing this protocol is fully processed and, moreover, the implementation in OS Linux and OS MS Windows Server is deeply explained. The practical part is devoted to configuring iSCSI Target in OS Linux and configuring iSCSI Initiator in OS linux and OS Windows. The last part is devoted to creating a Web interface to control the iSCSI Target.
Description
Citation
PRUŽINSKÝ, J. Datové úložiště SAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
otázky oponenta - Co znamená iSCSI, proč se vyslovuje "AjSkazi"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO