Ocenění pozemku zatíženého služebností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce zpracovává problematiku věcných břemen a jejich vliv na ocenění pozemku. Nejdříve jsou v práci popsány základní pojmy týkající se tématu, dále pak právní úprava věcných břemen, členění a možnosti vzniku, změny a zániku. Dále jsou rozebrány druhy cen a ocenění pozemku, věcných břemen a pozemků zatížených těmito věcnými břemeny. V návrhové části je provedeno ocenění konkrétního pozemku (cenou obvyklou a zjištěnou), který je zatížen věcným břemenem cesty a stezky.
This diploma thesis solves issue of the easements and their impact on evaluation of the land. Primary there are decribe basic topics of the isuue, further on legal procedure of the easements and the constituon, modification and termination. Next there is describe types of prises and evaluation of the land, easements and the lands with these easements. In the practical part there is evaluation of the specific land (with the market value and administrative price), which is loaded by easement of way over the land.
Description
Citation
NEDŮCHALOVÁ, L. Ocenění pozemku zatíženého služebností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-11-06
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo ocenění pozemku zatíženého služebností. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla správně a jasně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO