Analýza vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v Brně a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá oceněním pěti rodinných domů v lokalitě Brno a okolí. Teoretická část práce definuje metody oceňování a základní pojmy spojené s problematikou oceňování. V praktické části bylo provedeno ocenění rodinných domů pomocí metod – nákladovou, porovnávací metodou dle cenového předpisu a přímého porovnání. Na základě těchto výsledků byla stanovena cena obvyklá. Na základě zjištěných cen byla provedena analýza vlivu lokality na obvyklou cenu posuzovaných nemovitostí.
This Thesis examines the valuation of five family houses in Brno and neighbouring areas. The theoretical part of the paper defines a number of approaches to real estate valuation as well as some key terms and concepts linked to it. The applied part focuses on valuation of the aforementioned family houses by using a range of methods; Cost, comparative and direct comparison. Based on these results a usual price is then set. Based on the estimates of respective prices an analysis of the effect of area on the usual price of a property was conducted.
Description
Citation
GOTTVALD, A. Analýza vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v Brně a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2015-11-06
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní byla analýza vlivu lokality a na výši obvyklé ceny rodinných domů v Brně a okolí. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO