Analýza provozu digitální hierarchie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci je teoreticky rozebírána struktura PDH, SDH a začleňování PDH do SDH. Dále je popisováno měření prvního řádu PDH a SDH. Na základě teoretických informací je navržena a sestavena laboratorní síť, využívající SDH uzly MSH11CP a stávající zařízení v laboratoři tak, aby laboratorní síť byla co nejvíce podobná reálné telekomunikační síti. V práci je dále popsán návod pro obsluhu SDH uzlu MSH11CP. Za pomoci navržené sítě a odkazu na návod popisující obsluhu uzlů jsou v práci popsány tři nové laboratorní úlohy, pro laboratoř přenosových technologií, které jsou realizovány na navržené síti. V těchto laboratorních úlohách je možné si vyzkoušet sestavení přenosové cesty a následné měření této cesty, včetně nastavení a ověření funkční zálohy cesty.
In diploma thesis is theoretically described structure of PDH, SDH and multiplexing of PDH to SDH. Measurement of first level PDH and SDH is described too. A design of new laboratory network was based on theoretical information and the network was build. SDH nodes MSH11CP and other equipment in laboratory entourage are used in new laboratory network in a way that laboratory network is the most similar to real telecommunication network. Operation manual for SDH nodes type MSH11CP is described next in the thesis. New three laboratory tasks are described in the thesis. These tasks make use of design of new network and a reference of nodes operation manual. New three tasks are implemented in new laboratory network, in laboratory of transmission technologies. In these new laboratory tasks are possible to create a transmission path and measure this service, including settings and verification of a backup path.
Description
Citation
HERMAN, V. Analýza provozu digitální hierarchie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vychodil (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Vysvětlete, k čemu slouží zařízení PCM30U, které v projektu nazýváte "ústřednou". Použití interního zdroje synchronizace navržené sítě je v podmínkách laboratoře nutností. Jaká je kvalita takové synchronizace a jaké jsou na ně kladeny nároky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO