Metody řešení vlivu optické disperze na stávajících optických sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o problému optických disperzí na stávajících trasách. V úvodu rozebírá jednotlivé vlastnosti a vliv chromatické a polarizační vidové disperze PMD, jednotlivé měřící metody těchto disperzí a jejich kompenzací. V závěru práce je nastíněna analýza výsledků měření stávající sítě a návrhy na kompenzaci a simulace stávajících optických tras a vyhodnocení výsledků
Polarization mode dispersion, PMD influence of fibres. Next includes optic dispersion measurement and compensation of optics dispersion follows. In the end thesis analyze measure of existing fibres, simulating and suggest optimal solutions.
Description
Citation
ČERVENKA, D. Metody řešení vlivu optické disperze na stávajících optických sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Reichert (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Tejkal (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Lze měřit optické disperze v reálné síti při zapojení s optickými zesilovači nebo optickými rozbočovači? Ano, ale podle volby metody. Nakreslete a popište útlumovou charakteristiku optického vlákna v závislosti na vlnové délce. Otázka nebyla položena. Zesilovač EDFA a jednotky v dBm - je to správně? Ano, je to výkon který zesilovač davá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO