Lokalizace stanic v Internetu pomocí systému King

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na problematiku lokalizace stanic v Internetu. Jsou zde popsány metody pro predikci zpoždění pomocí umělých souřadnicových systémů a pomocí přímého měření. Primárně je tato práce zaměřena na metodu King, která odhaduje zpoždění mezi libovolnými koncových stanic pomocí rekurzivních DNS dotazů v systému pro překlad doménových jmen.
This thesis is focus on problematics of nodes localization in Internet. There are describe methods for prediction latency by using artificial coordinates systems and by using direct measurement. This thesis is primarily focus on method names King, which is estimates latency between arbitrary end hosts by using recursive DNS queries in system for translate domain name.
Description
Citation
EXLER, M. Lokalizace stanic v Internetu pomocí systému King [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Tvar křivky distribuční funkce relativních chyb.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO