Ovládání elektronických systémů přes webové rozhraní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá návrhem a realizací systému pro ovládání elektronických zařízení. Nejprve je stanovena koncepce celého systému a proveden rozbor možných hardwarových platforem. Na základě tohoto rozboru je zpracován návrh systému, vytvořeno obvodové schéma a zhotoven funkční vzorek zařízení. Další část práce je věnována programovému vybavení, je popsána funkce operačního systému, řidicí aplikace a webového rozhraní. Poté objasněna problematika autentizace a navrhnuto několik autentizačních technik, z nichž je odvozeno vlastní řešení autentizace při přihlášení na webové stránky.
This master thesis goes into problematics of design of an electronic device control system and its realization. First of all its overall conception is specified and potential hardware platforms are analyzed afterwards. Based on this analysis the system’s final conception is drawn up, the device’s circuit layout is created and finally a functional prototype is manufactured. The later part of this thesis describes the software accessories and tools. The principles of a chosen operating system, management application and webbased interface are described along with the problems of authentization to solve. The proposed solutions for the authentization-specific tasks gave rise to the final implementation of the authentization methods and techniques.
Description
Citation
DUFEK, L. Ovládání elektronických systémů přes webové rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Petra Lambertová (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Přímo na navržené DPS jsou integrovány relé a další prvky pro připojení na 230V. Jak je zajištěna odolnost vůči průrazu při krátkodobému přepětí, či působení dalších vlivů, např. blesku? Jaké jsou v tomto směru parametry zařízení? Jaké je předpokládané využití zařízení. V textu je krom obecných formulací zmínka o tepelném čerpadlu. Můžete naznačit koncepční vazbu a využití v této aplikaci? Popiště princip elektroměru, spotřeba kterého zařízení je měřena?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO