Matematický model dopravní úlohy pro oblast odpadového hospodářství

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá sestavením matematického modelu dopravní úlohy pro oblast odpadového hospodářství, který slouží k analýze současného problému ČR nakládání se směsným komunálním odpadem. V teoretické části jsou shrnuty základní matematické poznatky z teorie grafů a optimalizace, které v práci využíváme. Zaměřeno je především na lineární programování. V druhé části se práce zabývá vlastním modelem, který je poté implementován do programu GAMS. Dále je ukázáno zpracování výsledků včetně grafické vizualizace v programu ArcGIS.
This bachelor's thesis deals with the development of the mathematical model of transportation problem in waste management, which is used for analysis of current issue of mixed municipal waste treatment in the Czech Republic. The theoretical part of thesis aims to introduce basic terms of graph theory and optimization with the focus on linear programming. The second part aims to development of the model and its implementation to GAMS. And next, the post-processing of results is shown, vizualization in ArcGIS included.
Description
Citation
PROCHÁZKA, V. Matematický model dopravní úlohy pro oblast odpadového hospodářství [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (předseda) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) Mgr. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Luděk Nechvátal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO