Spektrální analýza v reálném čase v programovém prostředí LabVIEW

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zpracování signálu a zobrazení jeho spektra v prostředí LabVIEW. Je zde popis teorie zpracování signálu, popis blokového schéma spektrální analýzy a popis metod pro výpočet výkonové spektrální hustoty. V hlavní části práce je popis vytvořeného programu pro spektrální analýzu v reálném čase. Část obsahuje bloková zapojení a meření.
This bachelor thesis deals with issues of signal processing and display its spektrum in the environtment LabVIEW. Here is description signal processing theory, description of a block diagram of a spectral analysis and description of the methods for compute power spectral density. In the main part is a description of program developed for real-time spectral analysis. Part contains block diagrams and measurements.
Description
Citation
VAŠÁTKO, K. Spektrální analýza v reálném čase v programovém prostředí LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kouřil (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Radek Beneš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
V čem spočívá rozdíl mezi typy oken z hlediska analýzy signálu v reálném čase? Vysvětlete na příkladech. Jaký je důvod zařazení výpočtu výkonové spektrální hustoty do analýzy nestacionárního signálu v reálném čase? Jaké jsou její výhody a nevýhody?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO