Návrh na zlepšení systému řízení zásob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh nového systému řízení zásob, který byl v konkrétní společnosti shledán jako jeden z největších nedostatků, se kterými se podnik momentálně potýká. V první části jsou vymezena teoretická východiska z problematiky oblasti řízení zásob, především jejich funkce a druhy, objednací systémy spojené se zásobami a metody jejich řízení. Druhá část práce je zaměřena na analýzu současného stavu podnikových procesů, na základě kterých byly potom navrženy v návaznosti na teoretická východiska vhodné systémy řízení zásob s cílem zjednodušení práce v oblasti skladování a logistiky, ale také ekonomického přínosu celému podniku. Vedle těchto návrhů byly zařazeny i možná řešení méně problematických procesů.
The subject of this thesis is to propose a new inventory management system, that was found in particular company as one of the biggest shortages, which the company currently faces. The first part of thesis contains theoretical background focused on inventory management, expecially on function and types of supplies, ordering systems of supplies and on methods of their inventory. The second part focuses on the analysis of the current state in company processes. Following the theoretical part, there were suggested appropriate inventory management systems to simplify the work in warehousing and logistic, but also to bring economic benefits to the whole company. In addition to these proposals were included also possible solutions of less problematic processes.
Description
Citation
NĚMEČKOVÁ, M. Návrh na zlepšení systému řízení zásob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Baťka (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-02-02
Defence
Otázky vedoucího: Nebyly položeny Otázky oponenta: Zodpovězeno Ostatní otázky: Doc. Šimberová: Vy ve firmě pracujete? Na jaké pozici? Zodpovězeno Ing. Baťko: Jaký je obrat? Proč jste použila metodu ABC. Jak řešíte 15% mrtvých zásob? Uvádíte rozpracovanost, co je tím myšleno? Zodpovězeno Ing. Veselý: K čemu využíváte systém Helios? Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO