Metody a metriky pro měření použitelnosti software

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá kvalitou softwarových produktů se zaměřením na použitelnost těchto produktů a způsoby jejího měření. Práce shrnuje definice kvality z různých zdrojů a modely kvality dle dostupných standardů. Dále podrobněji popisuje použitelnost a metody a metriky pro její měření a analyzuje současnou situaci v této oblasti. V rámci této práce byl navržen a implementován nástroj pro měření použitelnosti desktopového software.
The master's thesis deals with the quality of software products focusing on usability of these products and methods of its measurement. The thesis resumes the definitions of quality from different sources and quality models according to available standards. It also describes usability in detail and methods and metrics for its measurement and analyses current situation in this field. In the thesis the tool for measuring usability of desktop software products was designed and implemented.
Description
Citation
STEHLÍKOVÁ, P. Metody a metriky pro měření použitelnosti software [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B " Otázky u obhajoby: Bylo by možné vaši aplikaci upravit tak, aby mohla být využita i pro webové apliakce? Co konkrétně by bylo potřeba upravit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO