Jazyk pro dotazování Java AST

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh dotazovacího jazyka nad abstraktním syntaktickým stromem Java kódu a implementace nástroje, který využívá tento dotazovací jazyk. V práci se nachází průzkum dostupných grafových databází a podrobnější studium grafových databází Neo4J a Titan. Následuje průzkum dostupných nástrojů pro analýzu Java bajtkódu a opět podrobnější zkoumání nástrojů Procyon a BCEL. Dále práce obsahuje návrh jazyka a detailní popis implementace nástroje společně s popisem uložení jednotlivých entit do grafové databáze. Závěrem se práce zabývá experimenty s vytvořeným nástrojem a vyhodnocením časové složitosti knihovny.
The purpose of this thesis is to design a Java AST query language and implement tool that uses the query language. This work overviews graph databases and their libraries with focus on Neo4J and Titan. This thesis overviews tools Java bytecode analysis as well. Libraries Procyon and BCEL are described in detail. The work includes a proposal the query language and detailed description of the tool implementation, together with the detailed description of the way how Java entities are stored into the graph databases. In the end, the work deals with experiments and the evaluation of the time complexity of the library.
Description
Citation
BÍLEK, J. Jazyk pro dotazování Java AST [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B Otázky u obhajoby: Aké konkrétne využitie nájde práca v praxi v spoločnosti Red Hat? Bolo by možné spracovať aj povodné zdrojové súbory (nezískané dekompiláciou)? Čo by pre to bolo nutné spraviť? Malo by to reálne využitie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO