Detekce změny jazyka při hovoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou detekce změny jazyka při hovoru. V první části jsou popsány v současnosti používané metody diarizace jazyků. K implementaci byla vybrána metoda založená na akustickém přístupu identifikace jazyka s využitím směsi Gaussovských rozložení, i-vektoru a lineární diskriminační analýzy. Pro experimenty byla vytvořena mandarínsko-anglická databáze se střídáním jazyků. Na této databázi zvolený systém dosahuje úspěšnosti 89,3 % správně klasifikovaných segmentů.
This master's thesis deals with code-switching detection in speech. The state-of-the-art methods of language diarization are described in the first part of the thesis. The proposed method for implementation is based on acoustic approach to language identification using combination of GMM, i-vector and LDA. New Mandarin-English code-switching database was created for these experiments. Using this system, accuracy of 89,3 % is achieved on this database.
Description
Citation
POVOLNÝ, F. Detekce změny jazyka při hovoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Valentino Vranić, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jak byste definoval problém kalibrace výsledného skóre klasifikátoru a jaké byste navrhl řešení? Uvažoval jste klasifikátor GMM se sdílenou kovarianční maticí?  Jaký je jeho vztah k LDA?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO