Framework na testování DNS serverů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá úpravami frameworku určeného pro testování DNS serverů. Framework je vyvíjen sdružením NIC.CZ a slouží především pro testování jejich DNS serveru Knot DNS. Cílem této práce jsou úpravy frameworku, které umožní jednodušší testování za pomoci tohoto frameworku, jako například: podpora více implementací DNS serverů, paralelizace testování, prvky dummy server a box-in-the-middle, rozdělení na více komponent a celková úprava stávajícího frameworku. Úvod práce je věnován autoritativním DNS serverům a základům testování. Zbývající část práce se zabývá stavem dosavadního frameworku a stavem a testováním upraveného frameworku.
This thesis deals with the modifications of the framework designed for DNS servers testing. Framework is developed by NIC.CZ association and is used primarily for testing the DNS server Knot DNS. The aim of this work are modifications of the framework that will allow simpler testing with this framework, such as: support for multiple implementations of DNS servers, parallel testing, components dummy server and box-in-the-middle, division into multiple components and overall modification of the existing framework. Introduction of thesis is dedicated to the authoritative DNS servers and to the foundations of testing. The remaining part of the thesis deals with the state of the existing framework and the state and testing of modified framework.
Description
Citation
NOVÁK, M. Framework na testování DNS serverů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Proč nejsou změny zaslány na GitHub?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO