Optimalizace plánování úkolů pro management pomocí Sharepoint

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Problémem, jímž se v práci zabývám, je optimalizace procesu plánování, sledování a vyhodnocování úkolů v oblasti managementu na oddělení Corporate Technology společnosti Siemens, Brno. Po nastudování teorie CMMI a principů normy ISO 9001 proces optimalizuji automatizací některých opakujících se manuálních činností. Implementovaná aplikace rozšiřuje funkcionalitu serveru SharePoint, jenž je na cílovém oddělení používán pro ukládání úkolů. Tato aplikace byla otestována v prostředí organizace nad reálnými daty a splňuje vše potřebné k tomu, aby ušetřila při optimalizovaném procesu minimálně 50 % času. Výsledky práce dokazují užitečnost automatizace manuálních a opakujících se činností probíhajících v rámci procesů a představují možnost zvyšování úrovně procesů s pomocí předcházení lidským chybám.
The problem discussed in this thesis is the optimization of the process of planning, tracking and evaluating tasks in the management area of the department Corporate Technology in Siemens, Brno. Having studied theories of CMMI and principles of ISO 9001, the given process is optimized by automating certain manual tasks. As Corporate Technology uses a SharePoint server to manage tasks, the application is developed to improve his functionality. This application has therefore been tested in the environment of the organization with real-life data and complies to all necessary requirements to be able to save at least 50 % of time in the optimized process. The results of this thesis prove the usability of automating manual repetitive tasks being conducted in the processes of the organization and introduce possibility of increasing process level by preventing human errors.
Description
Citation
WINKLER, T. Optimalizace plánování úkolů pro management pomocí Sharepoint [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B " Otázky u obhajoby: Lze aktualizovat již zaslané záznamy úkolu/činností? Lze provést aktualizaci úkolu jiného kolegy? S jakými právy se aktualizují úkoly v MS SharePoint?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO