Aplikace pro demonstraci dotazovacích jazyků temporálních databází

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvorit aplikaci pro prepojení odlišních prístupu k temporalním datam. Hlavní myšlenkou je umožniť užívateli práci s použitím jazyka TSQL2 nebo ATSQL bez nutnosti zásahu užívatele do relačního databázového systému. Rovnež tak je součastí práce implementace rozhraní JDBC a demonstrační aplikace pro testovaní temporálních dotazu.
The aim of this work is to create an application for interconnect diferrences among temporal databases. The main idea of this project is allow user work with languages TSQL2 and ATSQL without user intervention into relation database system. This work also contain implementation of interface JDBC and demonstration application for testing temporal queries.
Description
Citation
FEKIAČ, F. Aplikace pro demonstraci dotazovacích jazyků temporálních databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Který z použitých temporálních databázových systémů byste po zkušenostech z této DP doporučil a proč?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO