Konfigurovatelná vestavná foto/videopast se záznamem dat a samočinnou adaptací na okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V diplomové práci je popsán návrh a konstrukce prototypu vestavné fotopasti s podporou natáčení videa a nočního vidění, jež je schopná se přizpůsobit změnám svého okolí. Zařízení je založeno na platformě Raspberry Pi a je konfigurovatelné přes dotykovou obrazovku s uživatelsky přívětivým grafickým rozhraním. Pro přehlednou správu záznamů bylo vytvořeno webové rozhraní ve frameworku Ruby on Rails. Fotopast byla zkonstruována a úspěšně otestována v reálných podmínkách. V práci jsou také uvedeny typické oblasti aplikace fotopastí a požadavky pro jejich realizaci.
This diploma thesis deals with a design and construction of an embeded camera trap with a video recording and night vision support, which is able to self adapt to surroundings. The device is based on the Raspberry Pi platform and configurable by touch screen control with a user-friendly graphical interface. Also the web-application for easy remote administration was developed in Ruby On Rails framework. The camera trap was built and successfully tested under the real conditions. There are also typical application cases and requirements for camera trap construction described in this thesis.
Description
Citation
VÝBORNÝ, F. Konfigurovatelná vestavná foto/videopast se záznamem dat a samočinnou adaptací na okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) Prof. RNDr. Mária Lucká, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Na straně 32 v technické zprávě uvádíte, že firmware byl vytvořen v jazyce Python. Můžete se prosím vyjádřit k tomu, co konkrétně a v jakém rozsahu jste implementoval vy sám a kteté části firmware jsou převzaté? Jakým způsobem jste řešil přirozeně se nabízející požadavek na vodotěsnost zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO