Webová aplikace doporučovacího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce řeší tvorbu doporučovacího systému, který je využit v~reálné aplikaci serveru cbdb.cz. S~využitím přístupů kolaborativního filtrování a filtrování založeného na obsahu se podařilo vyvinout funkční doporučovací systém. Díky zpětné vazbě uživatelů bylo zjištěno, že většina doporučených knih je pro ně relevantní. Hlavním přínosem této práce je rozšíření stávající funkčnosti serveru cbdb.cz o~doporučovacím systémem, který využívá jeho rozsáhlé databáze hodnocení, uživatelů a knih.
This master's thesis describes creation of recommender system that is used in real server cbdb.cz. A~fully operational recommender system was developed using collaborative and content-based filtering techniques. Thanks to many user feedback, we were able to evaluate their opinion. Many recommended books were tagged as desirable. This thesis is extending current functionality of cbdb.cz with recommender system. This system uses its extensive database of ratings, users and books.
Description
Citation
KONÍČEK, I. Webová aplikace doporučovacího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2015-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Bylo by potřeba nějak upravit vámi vytvořené doporučování u jinak zaměřených aplikací (např. filmy, hudba, doporučování zboží apod.)? Lze v doporučovacích systémech využít i klasické metody dolování dat, jako např. klasifikaci, shlukování apod.?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO