Podpora knowledge managementu v systému ALVAO

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce pojednává o správě znalostí z pohledu knihovny ITIL . V práci je analyzováno řešení správy znalostí a báze znalostí  v systému Service Now a současné řešení báze znalostí v systému ALVAO .  Dále je navrženo a naimplementováno rozšíření báze znalostí  v systému ALVAO na správu znalostí a intregrace s Microsoft SharePoint .
This thesis is focused on knowledge management as seen in ITIL library. It includes analysis of knowledge management solutions: knowledge base in the Service Now system and actual solution of knowledge base in the ALVAO system. Furthermore, there is a design and implementation of an extension from knowledge base to knowledge management in the ALVAO system described. It has also been designed and implemented integration with the Microsoft SharePoint .
Description
Citation
PRAMUKA, T. Podpora knowledge managementu v systému ALVAO [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Doc. Ing. Přemysl Brada, MSc. Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Čím přesně jste rozšířil původní řešení znalostní báze v Alvao? Jaké nové funkce Vaše řešení nabízí ve srovnání s předchozím? Odkud jste nastudoval použití znalostní báze, resp. správy znalostí, v ITIL? Proč jste nezahrnul specifické případy užití ve funkci Service Desk (a také odkud jste požadavky na Service Desk získal, když knihu Service Operation nemáte v seznamu literatury)? Jak používá Vaší znalostní bázi víceúrovňový Service Desk, kdy pracovníci první úrovně jsou zcela závislí na znalostní bázi? V kap. 5.7 "Štatistika využitia článkov" je popsán způsob sledování zobrazování jednotlivých znalostí ze znalostní báze pomocí Google Analytics protože "štatistika prístupov a jej vyhodnocovanie pomáha udržiavať bázu znalostí aktuálnu". Jak probíhá vyhodnocování statistik a jakým způsobem jsou výsledky zohledněny? Vyhodnocuje se automaticky nebo lze to takto dělat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO