Modul pro generování "atomů" pro přeparametrizovanou reprezentaci signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvoření nových "atomů" pro přeparametrizovanou reprezentaci signálu pro toolbox Frames v prostředí MATLAB. Nejprve je popsán princip přeparametrizovaných systémů a tzv. framů. V práci je uvedeno základní rozdělení framů a podmínky pro jejich sestrojení. Je popsán i základní princip hledání řídkého řešení v přeparametrizovaných systémech. Hlavní část se pak zabývá sestrojením jednotlivých funkcí pro generování "atomů", jako jsou: Gaborova funkce, B-splajny, Bézierovy křivky, Daubechies wavelety a další. Závěrem je uveden příklad využití těchto funkcí pro rekonstrukci signálu v porovnání s Fourierovou a waveletovou transformací.
The aim of this master thesis is generating new "atoms'' for purposes of overcomplete signal representation for toolbox Frames in MATLAB. At first is described the principle of overcomplete systems and so-called frames. In the thesis is introduced the basic distribution of frames and conditions of their constructions. There is described the basic principle of finding the sparse solutions in overcomplete systems too. The main part is dealt with construction single functions for generating "atoms'', such as: Gabor function, B-splines, Bézier curves, Daubechies wavelets, etc. At last there is introduced an example of usage these functions for reconstruction signal in comparison with Fourier and wavelet transforms.
Description
Citation
ŠPIŘÍK, J. Modul pro generování "atomů" pro přeparametrizovanou reprezentaci signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Zdeňka Chmelíková, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Jakými atomy by se nejlépe (nejřídčeji) reprezentoval hudební signál? Na jaké pc sestavě jste prováděl simulace? Co je to modulace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO