Optimalizace výpočtu v multigridu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci představujeme blokovou metodu pro zlepšení lokality v cache paměti u výpočtů typu stencil a dva nástroje, Pluto a PATUS, které tuto metodu používají ke generování optimalizovaného kódu. Provádíme různá měření a zkoumáme zrychlení výpočtu při použití různých optimalizací. Nakonec implementujeme vyhlazovací krok v multigridu s různými optimalizacemi a zkoumáme jak se tyto optimalizace projeví na výkonu multigridu.
In this work we present spatial and temporal blocking methods to exploit cache locality in stencil computations and two state of the art optimizers, Pluto and PATUS, that use these methods to generate optimized code. We perform various measurement to investigate the speedup using different optimizations. At the end we implement smoothing step in multigrid with different optimizations and measure impact of these optimizations on the performance of multigrid.
Description
Citation
JANALÍK, R. Optimalizace výpočtu v multigridu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. William Steingartner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Popište podrobněji Vaši vlastní práci na daném testování Pluto a PATUS viz algoritmus 4.2 a 4.3. v diplomové práci. Čeho si na Vaší práci vážíte nejvíce, s čím jste nejvíce "zápasil"? Tušíte, proč nefunguje kombinace Pluto+PATUS? V práci se zmiňujete o grafických akcelerátorech, zkoušel jste na nich nějaké výpočty? Jak vypadá matice A (rovnice (2.1)) u Vašich problémů, jak maximálně velkou úlohu jste schopen řešit na jednom nodu na Emmy clusteru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO