Vysílání video streamu na Windows Phone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh a realizace aplikace pro mobilní systém Windows Phone, která bude schopna vysílat multimediální tok z kamery mobilního zařízení prostřednictvím paketové sítě. Pro navázání spojení a sjednání podmínek přenosu je využitý protokol RTSP, samotná multimediální data jsou posílána prostřednictvím protokolu RTP. V práci jsou popsány tyto protokoly a navazující protokoly jako RTCP a SDP. Stručně popsaný je také vývoj multimediální aplikace pro Windows Phone. V poslední části práce je rozebrán dopad transportního protokolu na kvalitu videa. Hlavním výsledkem práce je aplikace, která je téměř připravena pro publikování.
The main goal of this bachelor thesis is the design and implementation of an application for mobile system Windows Phone which will be able to broadcast a multimedia stream from the mobile device camera via a packet network. The RTSP protocol is used to establish the connection and to negotiate the transmission conditions. The multimedia data themselves are sent via the RTP protocol. The aforementioned protocols and follow protocols such as RTCP and SDP are described in the thesis. Also the development of the multimedia application for Windows Phone is briefly described. The last part of the thesis deals with the impact of the transportation protocol on the quality of the video. The main result of the thesis is an application almost ready to be published.
Description
Citation
JEŽ, A. Vysílání video streamu na Windows Phone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Vysvětlete, jak jste v kapitole 5.6 testoval kvalitu přeneseného videa. Především vysvětlete v jakých jednotkách je stupnice kvality videa (tabulka 5.1).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO