Osobní databáze GPS tras

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a implementace aplikace sloužící jako databáze záznamů tras získaných z GPS zařízení, které jsou obvykle pořizovány pro osobní využití v rámci sportovních aktivit jako je cyklistika nebo běh. V textu je popsán proces obojího, tedy návrhu a implementace. Výsledná aplikace zpracovává soubory obsahující GPS záznamy ve formátu GPX. Tyto lze následně vizualizovat a k tomuto účelu je využito podpory služeb Google Maps. Veškeré užitečné informace o každé trase jsou přehledně zobrazeny uživateli. Aplikace počítá statistické údaje pro zvolené období a poskytuje graf výškového profilu ke zvolené trase. Implementovaný systém pro správu záznamů tras byl průběžně testován dobrovolníky, díky čemuž může nabídnout přívětivé a intuitivní uživatelské rozhraní.
The main goal of this thesis is to design and implement an application serving as a database of routes recorded by GPS devices and for purposes of personal use in sport activities such as cycling and running. Proces of both design and implementation is described. The resulting application is capable of processing the files containing data in GPX format. These records can be visualised with support provided by Google maps service. All the useful information about routes is well-aranged and displayed to the user. The application computes statistics for a chosen period of time and provides graphs of elevation profile for selected route. Implemented system for the route management has been continuously tested by volunteers and thus became user-friendly with intuitive user interface.
Description
Citation
ŠRUBAŘOVÁ, D. Osobní databáze GPS tras [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-08-24
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: U nastoupaných a naklesaných metrů se výsledná hodnota z vaší aplikace výrazně liší od hodnoty vypočtené pomocí Mapy.cz. Čím může být tato odchylka způsobena? Jak složité by bylo rozšířit aplikaci o nový mapový podklad (např. mapy.cz)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO