Měření vzdálenosti a rychlosti pomocí vysílačů a přijímačů ultrazvuku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou využití ultrazvuku k měření vzdálenosti a rychlosti těles. Podrobně rozebírá princip takového měření, možná omezení a úskalí. Je v ní prezentován způsob možného řešení a jeho testování v praxi, stejně jako návrh na jeho další zlepšení.
Thesis deals with issues connected with using ultrasound to measure distance and speed od objects. In details analyses principle of such measurement, its limitations and difficulities. In thesis is presented way of possible solution and its testing in praxis, such as idea of its further improvement.
Description
Citation
VLÁČIL, M. Měření vzdálenosti a rychlosti pomocí vysílačů a přijímačů ultrazvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D Otázky u obhajoby: Jak jste vlastně řešil přinejmenším některé z možných problémů zatěžujících měření, o nichž hovoříte ve 4. kapitole?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO