Implementace on-line API pro rozpoznávač řeči a Android demoaplikace

No Thumbnail Available
Date
Authors
Gabčo, Jakub
ORCID
Advisor
Szőke, Igor
Referee
Schwarz, Petr
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V moderní době se lidé snaží všechno si ulehčit. Tohle může splniť rozpoznávaní řeči. Lokální rozpoznávání řeči je výpočetně náročné, proto se mnoho společností snaží vytvořit vzdálene takzvané síťové rozpoznávaní řeči. V téhle práci se venujeme vytvoření serveru pro rozpoznávání řeči, Android aplikace a výber vhodného protokolu na komunikaci klienta se serverem. Rozebírají se zde prokoly HTTP a Websocketový protokol, rozdíli a výhody  mezi nimi.
In modern times, people try everything to relieve. This may fulfill speechrecognition. Local speech recognition is computationally demanding, because of that many companies are trying to create a remote network speech recognition. In this thesis, we are focusing on creating a server for speech recognition, Android application and selecting appropriate protocol for communication between client and server. HTTP and Websocket protocol are analyzed her and differences and advantages between them.
Description
Citation
GABČO, J. Implementace on-line API pro rozpoznávač řeči a Android demoaplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak se Vámi navržený systém přenosu dat mezi klientem a serverem bude chovat při použití různých komunikačních kanálu - WiFi, 3G sítě, EDGE.  Posuďte on-line (průběžný) a off-line (po záznamu celého audia) přenos audia na server z hlediska subjektivního pocitu uživatele aplikace a z hlediska programátora (složitost API).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO