Praktická efektivita kontejnerů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá teoretickým a praktickým porovnáním následujících kontejnerů: vector, deque, list, hash table, avl-tree, red black tree, splay tree, sg-tree, treap, B-tree, binomiální halda, fibonacciho halda, rope, skiplist při práci s množinami. U každé z nich jsou v práci zmíněny jejich asymptotické třídy složitosti, amortizované složitosti a složitosti v průměrném případě. U každé struktury je rovněž zmíněn způsob jakým se dá implementovat a jak vypadá v paměti počítače. Pro porovnání byla v práci rovněž navržena a implementována sada testů jejíž výsledky jsou k dispozici.
This thesis is about theorethical and practical comparrison of following data containers: vector, deque, list, hash table, avl-tree, rb-tree, splay-tree, sg-tree, treap, B-tree, binomial heap, fibonacci heap, rope and skiplist while implementing sets. Asymptotic, amortized and average-case complexity for each of those structures are noted, as well as details about their implementation and description of how are they stored in computer memory. There was also created a set of tests for comparrison purposes, its results are also part of this paper.
Description
Citation
HALÁMKA, J. Praktická efektivita kontejnerů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jaké anomálie mezi vámi získanými daty a teoretickou složitostí daných algoritmů jste pozoroval? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO