Vyhodnocení úspěšnosti detekce objektů v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout způsob vyhodnocení úspěšnosti detekce objektů v obraze. Výsledkem této práce bylo vytvořit program, který na vhodném příkladu provede vyhodnocení úspěšnosti detekce objektů a intuitivně zobrazí výsledek uživateli. Úkolem bylo navrhnout vhodné experimenty a datový set pro ověření správnosti vyhodnocení. Součástí práce bylo nalézt optimální parametry detektoru pro detekci obličejů a optimální předzpracování fotografie před detekcí obličejů.
The main goal of this bachelor's thesis was to propose the evaluation method of object detection. Result of this work was to create a program which performs the evaluation of object detection on suitable data sample and intuitively displays result to user. The task was to propose suitable experiments and dataset for proving correctness of evaluation. Part of this work was to find optimal parameters for face detection and optimal photo preprocessing before the face detection.
Description
Citation
ČERNOŠEK, B. Vyhodnocení úspěšnosti detekce objektů v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem ovlivňují falešně pozitivní detekce uváděnou úspěšnost detektoru? Jak vypadala testovací sada: jaké pozadí fotografie obsahovaly, jakou část fotografií zabíraly obličeje? Co bylo vstupem detektoru po rotací, zkosení a změně měřítka (Bylo by vhodné ukázat příklady)? Byla to celá fotografie i s pozadím nebo jen vyřezaná tvář? Je mezi tím rozdíl? Jakým způsobem by se změnilo vyhodnocování úspěšnosti detektoru pokud by bylo k dispozici skóre detekce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO