Generátor aritmetických obvodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a implementace nástroje, který umožňuje generovat popis různých variant aritmetických obvodů (jako jsou sčítačky a násobičky), které tvoří součást složitějších systémů (filtrů, transformací apod.). První část práce se věnuje rozboru různých variant sčítaček a násobiček jak z pohledu teoretického, tak praktického. V druhé části lze nalézt popis návrhu a implementaci parametrizovatelného nástroje vytvořeného v jazyce Python, který dovoluje generovat hierarchický i tzv. flattened popis různých obvodů ve formátech určených pro vizualizaci, simulaci i ověření korektní funkce. V závěru je nástroj využit k porovnání různých implementací sčítaček a násobiček.
The goal of this thesis is to design and implement a tool that would be able to generate a description of various types of arithmetic circuits, such as adders and multipliers, that are involved in more complex systems (filters, transformations, etc.). The first part of the thesis deals with analysis of different types of adders and multipliers on either theoretical or practical level. In the second part there is a description of the design and implementation of the tool created in Python language. On base of parameters, the tool is able to generate hierarchical or flattened description of various circuits in formats aimed for visualization, simulation and validation. In the end, the tool is used to compare different designs of adders and multipliers.
Description
Citation
BOLJEŠIK, M. Generátor aritmetických obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Co by bylo nutné udělat, abychom do knihovny mohli přidat další typ násobičky?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO