Tvorba vlastnich map z podkladu OSM - online

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práca rozoberá jednotlivé kroky postupu vytvárania máp z OpenStreetMap dát. Skúma nástroje, pomocou ktorých tieto kroky môžu byť realizované. Hodnotí ich varianty s cieľom vybrať vhodnú pre použitie v následnej implementácii. Implementuje celé riešenie pomocou vybraných nástrojov, od získania dát, cez vykreslenie máp, po ich poskytnutie koncovému uživateľovi. Postup dôkladne dokumentuje. Ukazuje, ako do máp vkladať vlastné vrstvy, konkrétne vrstevnice a značené turistické chodníky a ako v mapách vyhľadávať trasy.
Thesis analyzes steps of creating maps from OpenStreetMap data. It examines tools, that can be used to perform those steps, evaluates them and their variations with the goal of choosing one suitable to be used in implementation. Then it implements the entire proposed solution using the selected tools from obtaining the data, through rendering map images, to serving them to end users. The procedure is documented thoroughly. It shows how to insert your own layers to the map, in this case counour lines and walking trails and how to search for routes.
Description
Citation
FABČINOVÁ, D. Tvorba vlastnich map z podkladu OSM - online [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Při procházení mapy se některé dlaždice nestačí vykreslit a zobrazená část mapy je tak neúplná. Lze tento problém řešit bez zásahu uživatele, případně jak?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO