Aplikace pro sledování objektů ve videu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předložená bakalářská práce pojednává o implementaci aplikace Video Anonymizer. Tato aplikace sleduje objekty ve videu a upravuje jejich vzhled. Práce se zabývá zpracováním videa s použitím knihovny FFmpeg, kde se zaměřuje především na vyhledávání snímků. Soustřeďuje se také na sledování více objektů, úpravu jejich trajektorií a na jejich anonymizaci; upřednostňovaný způsob anonymizace je rozmazání objektu. Dále je zde rozebráno vytváření vícejazyčného uživatelsky přívětivého grafického uživatelského rozhraní s pomocí knihovny QT. Při testování uživatelské přívětivosti tohoto grafického uživatelského rozhraní bylo zjištěno, že aplikace je snadno ovladatelná již při jejím prvním použití. Také bylo ověřeno, že uživatelská nápověda obsahuje všechny potřebné informace a je snadno dostupná přímo z aplikace.
This thesis focuses on an implementation of an application Video Anonymizer. The application tracks objects in a video and changes their appearance. The thesis deals with processing videos when using the FFmpeg library. It covers especially issues of frames seeking. It also covers tracking multiple objects, manually correcting their trajectories and anonymizing them. The preferred way of anonymization is defocusing objects. Furthermore, the thesis describes creating a multilingual user-friendly graphical user interface with the QT framework. A usability testing was performed and revealed that the graphical user interface is easy to use even when used for the first time. Besides, it proved that a user's guide is comprehensive and easily accessible right in the application.
Description
Citation
BOREK, M. Aplikace pro sledování objektů ve videu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Did you test any video where the tracked object is on the background with very similar colour and/or textural properties to the tracked object? If yes, what is the reliability of the object tracking? And how can you enhance the reliability of object tracking in difficult situations?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO