Bezdrátová komunikace v oblasti požárního sportu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem bezdrátové časomíry pro disciplíny požárního sportu. Cílem je nahradit dlouhé kabelové rozvody bezdrátovými spoji při zachování srovnatelné, nebo lepší spolehlivosti. S tím souvisí potřeba synchronizovat hodiny mezi jednotlivými bezdrátovými moduly. Důležitou částí práce je proto návrh a implementace vhodného synchronizačního algoritmu a komunikačního protokolu. Navržený systém byl realizován formou prototypu na vývojové platformě Texas Instruments LaunchPad EXP430FR4133 s využitím bezdrátových modulů s čipem Texas Instruments CC1101. Parametry navrženého systému časomíry (zejména přesnost synchronizace a měření) byly ověřeny v laboratorních podmínkách.
This work describes the design of wireless timer for fire sport disciplines. Its aim is to replace long wires with wireless communication while preserving equal or better reliability. Important part is the need for clock synchronization between wireless modules. Related topic is selection of suitable synchronization algorithm and communication protocol. The proposed system was realized in form of prototype using Texas Instruments's development platform LaunchPad EXP 430 FR4133 and wireless modules with Texas Instruments's chip CC1101. Parameters of designed system (especially the accuracy of time synchronization and measurement) were verified in laboratory.
Description
Citation
PELKA, T. Bezdrátová komunikace v oblasti požárního sportu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A Otázky u obhajoby: Jakým způsobem je optimalizována spotřeba zařízení, které bude napájeno z baterie? Je možné provozovat více těchto zařízení v jednom prostoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO