Modulární prostření pro zpracováni senzorických dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předkládáná bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu a tvorby serverové aplikace pro systém inteligentní domácnosti, kde jejím zaměřením je poskytnout tomuto systému možnost výpočtů nad daty ve formě modulárního prostředí. Práce rozebírá a detailně popisuje architekturu systému, pro který je aplikace určena, se zaměřením na jeho serverovou část. Z této analýzy vychází fáze návrhu, která popisuje způsob komunikace aplikace s jejím okolím, navrhuje ukládání dat a konfiguraci. Dále práce provádí výběr vhodných technologií a rozebírá technické detaily realizace výsledné aplikace. Nakonec se práce věnuje způsobu testování a dokumentuje nasazení do určeného systému se zhodnocením funkčnosti celé aplikace, kde se také můžeme dočíst o možném dalším rozšíření práce.
The bachelor thesis deals with the issue of concept and realization of the server application for a smart home system, where the purpose of the whole application is in the form of framework that offers the calculations and possible actions among the system. The theoretical part of this thesis analyses and describes architecture of the existing system with the focus on the server part. From previous analysis is derived the concept of the application . The concept describes the way of communication with other nodes of the system, storing data and configuration . Further the thesis selects the used technologies and deals with the implementation details of the project. Furthermore the thesis documents testing , the integration into described smart home system and results of functionality of the application . In the conclusion is discussed further possible expansions of the project.
Description
Citation
RAŠOVSKÝ, M. Modulární prostření pro zpracováni senzorických dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Modulárnost frameworku je dosažena pomocí systémového volání fork() pro zavádění nových procesů (modulů). Z kódu ani z textu práce není jasné, za jakých okolností se volání fork() provádí, ale zřejmě závisí na zprávách přijatých od uživatelských částí. Pokuste se nalézt datovou zprávu (nebo sekvenci datových zpráv), která umožňuje, aby některá uživatelská část (nebo i jiná) aplikace dokázala zahltit server procesy vygenerovanými popsaným voláním fork(). Jakým způsobem lze podobnému útok zamezit, popř. omezit jeho účinnost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO