Detektor Uniform Marker Fields pro Windows Phone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o detekci Uniform Marker Fields a umístění kamery v prostoru. Jsou zde popsány vlastní kroky detekce UMF, platforma Windows Phone 8, práce s DirectX  a také pojem rozšířená realita. V textu je popsána zároveň implementace a návrh demo aplikace a celá architektura projektu. Výsledkem této práce je aplikace využívající detektor UMF a vykreslující 3D objekt do scény. Na závěr je aplikace otestována a zhodnocena.
This thesis deals with the detection of Uniform Marker Fields and the position of a camera in a space. The steps of the UMF detection, the Windows Phone 8 platform, DirectX working and the concept of augmented reality are described in the thesis. Implementation and design of the demo application together with the whole architecture of the project is described in the thesis. The result of the thesis is an application using the UMF detector and plotting a 3D object into a scene. Finally the application is tested and evaluated.
Description
Citation
MAŠEK, J. Detektor Uniform Marker Fields pro Windows Phone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C Otázky u obhajoby: Aké má výhody použitia knižnice Eigen oproti DirectXMath, ktoré má priamo podporu NEON podľa oficiálnych stránok? Aký algoritmus by ste použili na zhlukovanie edgelov do skupín? Na ktoré výpočty by ste použili ešte NEON inštrukcie na urýchlenie detekcie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO