Ovladač a hardwarový modul protokolu MiWi pro Linux

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací hardwarového modulu, který slouží jako komunikační prvek mezi vestavěným zařízením s Linuxem a senzorovými prvky. Komunikace probíhá prostřednictvím bezdrátového protokolu MiWi. Zadání je součástí projektu IoT, který je vyvíjen na FIT VUT v Brně. Dále práce popisuje návrh ovladače, možná řešení a samotnou implementaci. Závěrem je shrnutí dosažených poznatků z implementace a návrh, jak při tvorbě ovladače pokračovat.
The master's thesis is about a communication element - a hardware module, its design and implementation. The communication is to be maintained between a Linux embedded device and the sensors elements, using the MiWi protocol. The task is part of the IoT project, developed at FIT BUT. Furthermore, the paper describes design of a driver for the module, its likely solution, as well as the very implementation. Finally, the obtained experience is discussed in a summary, along the next step options on how to proceed further with the driver development.
Description
Citation
HALA, M. Ovladač a hardwarový modul protokolu MiWi pro Linux [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. William Steingartner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Proč jste si vybral k řešení zadaného problému platformu Raspberry Pi a nikoliv některou z výkonnějších dostupných platforem, například Olinuxino? Můžete stručně shrnout výhody a nevýhody v případě ovládání hardwarové desky v prostoru aplikací (user space), nikoliv v prostoru jádra (kernel space)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO