2007

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 5 of 114
  • Item
    Počítačová hra pro více hráčů
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Kudr, Michal; Hradiš, Michal; Herout, Adam
    Cílem mojí práce je seznámení se základy tvorby počítačových her. V této práci je možné nalézt například základní informace o tvorbě herní scény, změnách stavu hry pomocí událostí z uživatelského vstupu a jednoduché řešení hry pro více hráčů. Pomocí získaných znalostí navrhuji jednoduchý tankový simulátor pro více hráčů v síťovém virtuálním prostředí.
  • Item
    Nástroj pro monitorování systémových prostředků OS Windows
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Holub, Ondřej; Grulich, Lukáš; Rozman, Jaroslav
    Práce pojednává o principu monitorování systémových prostředků v prostředí operačního systému Microsoft Windows. Soustředí se na systémové služby a funkce, které jsou využitelné ke sledování systémových zdrojů a blíže jsou rozebrány aspekty související s jejich používáním. Implementační část tvoří aplikace pro monitorování systému založená právě na těchto službách a funkcích. Zhodnocení práce a její možné rozšíření je uvedeno na závěr.
  • Item
    Databázový systém PostgreSQL v prostředí webu
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Preuss, Jan; Vrážel, Dušan; Chmelař, Petr
    Práce pojednává o principech ukládání dat z pohledu tvůrce webových aplikací. Porovnává tři databázové systémy a jejich možnost využití v rámci webových projektů. V dalších částech popisuje návrh aplikace na správu a editaci katastrální mapy malé obce. Její implementaci, strukturu systému a postup řešení. Vysvětluje požívání jazyka PL/pgSQL v databázovém systému PostgreSQL a jeho komunikaci s uživatelským rozhraním napsaném v JavaScriptu. Poslední část je zaměřená na popis systému a jeho obsluhu z pohledu uživatele.
  • Item
    Ovládání počítače gestem ruky
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Matějíčka, Miloš; Beran, Vítězslav; Hradiš, Michal
    Bakalářská práce se zabývá ovládáním počítače pomocí jednoduchých gest ruky. Je zde popsán princip rozpoznávání ruky pomocí barvy pokožky, zpracování a klasifikace gest rukou. Součástí práce je implementace aplikace pro rozpoznání gest ve videu. Pro práci s videem byla použita knihovna OpenCv.
  • Item
    Aplikace pro odhalování plagiátů u rozsáhlých projektů
    (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, ) Kačic, Matej; Lukáš, Roman; Přikryl, Zdeněk
    Cieľom práce je vytvoriť aplikáciu, ktorá rozpozná plagiáty v programovom kóde v projektoch bez kostry. Zaoberá sa konštrukciami v jazyku C a C++ a ich následným použitím pri detekcii plagiátov. Projekty prejdú fázami preprocesora, lexikálnej analýzy a tvorby porovnávacej štruktúry. Následne sa porovnávajú štatistickým testom a "Body" testom založeným na Najdlhšej spoločnej podpostupnosti.