Nástroj pro grafické prototypování systémů na čipu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje návrhu a implementaci nástroje pro vývoj víceprocesorových systémů na čipu, seznámí čtenáře s touto problematikou a představí možnosti, jak lze problém řešit ve vývojovém prostředí Codasip Studio. Práce představuje jak samotný nástroj, kterým je grafický editor víceprocesorových systémů na čipu, tak sadu podpůrných prostředků pro rychlý a efektivní vývoj. Jedná se zejména o sadu interaktivních průvodců, kteří usnadní start nových projektů. Ke zvládnutí této problematiky je nutné porozumět jazyku pro popis architektury CodAL, vývojovému prostředí Eclipse a nástrojům GMF (Graphical Modeling Framework) a EMF (Eclipse Modeling Framework), s jejichž pomocí je grafický editor implementován.
This thesis deals with design and implementing of a tool for development of MPSoC (multiprocessor systems on chip). It is going to apprise the reader with this matter and introduces several ways how to solve these issues in Codasip Studio IDE (integrated development environment). The graphical editor for multicore system development and a set of support tools for fast and effective development are introduced in this thesis. These are mainly interactive wizards which help user to start new projects. To handle the subject matter it is necessary to understand CodAL language, Eclipse IDE, GMF (Graphical Modeling Framework) and EMF (Eclipse Modeling Framework) which are used for graphical editor implementation.
Description
Citation
NETOČNÝ, O. Nástroj pro grafické prototypování systémů na čipu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Je v plánu podporovat i propojení IP-XACT komponent třetích stran, které nejsou modelovány v jazyce CodAL? Je aplikace psána jako vícevláknová? Z popisu na straně 29 to nejde odvodit. Využívá editor některý algoritmus pro automatické umístění komponent s důrazem na minimalizaci počtu překryvů propojení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO