Implementace GIS nástroje pro mobilní počítačová zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem GIS nástroje pro mobilní počítačová zařízení. Výsledný program bude přizpůsoben pro sběr geografických dat v terénu. Program bude pracovat se standardními formáty souborů pro GIS. Velký důraz je kladen na ovládání, které je na mobilních zařízeních s kapacitním displejem specifické. Program bude navržen tak, aby mohl běžet jak na smartphone, tak na tabletu. Součástí práce je vysvětlení principu mapování a popis geografických informačních systémů.
This master's thesis with draft of GIS tool for mobile platforms. The resulting program will be adapted for collection of geographic data in the field. The program will work with standard file formats for GIS. High emphasis is put on the control, which is particular for mobile devices with capacitive display. The program will be designed for both smartphone and tablet. Explanation of the mapping principle and description of geographic information systems are also parts of the thesis.
Description
Citation
KALČÍK, V. Implementace GIS nástroje pro mobilní počítačová zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Mária Bieliková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Všechny otázky se vztahují k protokolu o měření: Kolik bodů, cest a objektů bylo zaměřeno? Jak dlouho trvalo měření v terénu, jak dlouho zpracování dat na PC a jaká je režie při používání mobilního zařízení během mapování? Jak jste ověřil výsledná data? Jak se liší výsledné mapové podklady s mapovými podklady od jiných zdrojů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO