Navigační systémy v geografických průzkumných akcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem projektu je návrh a implementace navigačního systému pro geografické průzkumné akce. Systém musí být schopen pracovat globálně a řešit více typů navigačních úloh v návaznosti na dopravní prostředek, pomocí něhož je průzkum prováděna. Jedním z úkolů je také zlepšení průběhu navigace odstraněním chyb vznikajících nepřesnostmi v zaměření pozice a technickými omezeními GPS, jako je například malá frekvence poskytovaných vstupních dat pro navádění. Problematika malé frekvence poskytovaných vstupních dat je řešena pomocí predikce pohybu, čímž je umožněno plynulé zobrazování výstupu uživateli. Protože není možné otestovat systém kompletně v reálném provozu, je vytvořen simulační nástroj, který umožňuje sledovat chování navigace ve všech situacích. Dokument obsahuje rozbor problému z hlediska geografie, definici problémů orientace v prostoru a způsobů jejich matematických řešení a nástin implementace aplikace.
The project aims to design and implementation of navigation in GIS surweys. The system must be able to operate globally and deal with several types of navigation tasks in relation to the means of transport by which the navigation is carried out. One of the tasks is also to improve the course of navigation errors resulting from the removal of inaccuracies in the focus position and technical limitations of GPS, such as low frequency of the input data for guidance. Problems of low frequency of the input data is dealt with through the prediction of movement, which enabled the smooth display output users. Because it is not possible to completely test the system in operation, it created a simulation tool that lets you track the behavior of navigation in all situations. The document contains an analysis of the problem in terms of geography, the definition of the problems of orientation in space and their mathematical solution and an outline of implementation.
Description
Citation
POP, P. Navigační systémy v geografických průzkumných akcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
Date of acceptance
2009-02-27
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO