Datová integrace mezi databázovými systémy

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o datové integraci, která je využívána pro přenos dat mezi různými databázovými systémy a to v obou směrech - migrace a replikace dat. Seznamuje nás s technologiemi distribuovaných databází. Konkrétně popisuje systém poskytovatelů lékařské péče a zkoumá jednotlivé entity zainteresované v jeho datové integraci. Pro realizaci projektu vytváří návrh na integraci tohoto registru a na jeho základě dále popisuje následnou implementaci.
This master´s thesis deals with data integration that is used for data transfer within various database systems in both directions - data migration and replication. We become familiar with the technologies of distributed databases. In detail the system of health care providers is described and particular tables involved into its data integration are explored. For the project execution the proposal for integration of this system is created and whereupon following implementation is described.
Description
Citation
PAPEŽ, Z. Datová integrace mezi databázovými systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Doc. Věra Rozinajová, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Jiří Šafařík, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: v práci uvádíte, že data jsou uložena jak v centrálním registru, tak ve Vámi implementované IML vrstvě a všechny změny v centrální DB jsou replikovány do IML. Jaký je důvod této duplicity dat? Nestačilo by, kdyby IML dělalo překlad požadavků z pobočkových databází na centrální databázi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO