Počítačová podpora pro mapování v terénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá tvorbou aplikace pro kapesní počítače sloužící k podpoře mapování v terénu. Téma spadá do oblasti geografických informačních systémů (GIS), text proto začíná rozborem prerekvizitních témat jako jsou právě GIS, charakter zpracovávaných dat nebo principy globálního určování polohy (GPS). Pojednává o dostupných platformách kapesních počítačů z hlediska rozšíření a dostupnosti. Na základě rozboru dostupné komerční aplikace specifikuje požadavky na vyvíjený, volně dostupný, program. Následuje popis návrhu a některých implementačních detailů. Závěr je věnován ověření funkčnosti při mapování reálného geoobjektu.
The report deals with creating applications for Pocket PC, designed to aid with terrain mapping process. Topic falls within the field of geographic information systems (GIS), so the text begins with an analysis of related topics such as GIS itself, processed data characteristics or global positioning systems (GPS). Available handheld platforms are discussed and based on analysis of existing commercial application, the requirements on developed program are set. Description of application architecture and some implementation details follow. The conclusion is devoted to testing functionality by mapping the real geospatial object.
Description
Citation
HANÁK, O. Počítačová podpora pro mapování v terénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Uvažoval jste i jiné aplikace než jen v práci zmiňovaný ArcPad, které by mohly splňovat požadavky na aplikaci? Byla aplikace zkoušena na různých zařízeních (jiný typ, značka apod.), příp. jejich emulátorech? Pokud ano, s jakým výsledkem? Existují i jiné otevřené formáty než shapefile, které by mohly být pro aplikaci vhodnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO