Webový portál pro generování zpráv o síťovém provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vývojem webového portálu pro generování zpráv o síťovém provozu. Představuje dostupné technologie pro sledování dění v síti, důkladněji se zaměřuje především na NetFlow, které je v této práci použito. Popisuje celý vývojový cyklus od analýzy, specifikace a implementace až k testování vytvořené aplikace. Výsledkem práce je systém založený na skriptovacím jazyce PHP a databázi PostgreSQL, který vytváří a zpřístupňuje zprávy o dění v síti přes WWW rozhraní. Poskytuje také možnost uložení výstupů ve formátu PDF.
This thesis focuses on development of a web portal, which provides information about network traffic. It describes available technologies, which can be used for the network monitoring. It puts emphasis especially on NeTFlow. This paper also descirebs the whole development cycle from analysis to implementation and testing. The outcome of this work is a online system, based on PHP language and PostgreSQL database, which creates reports on the network traffic and makes them accessible via WWW. It is also able to save these reports to a PDF file.
Description
Citation
LÍZAL, M. Webový portál pro generování zpráv o síťovém provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO