Analýza nedostatků IDS systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá analýzou síťových bezpečnostních prvků zvaných IDS systémy. Za účelem poukázání na možné nedostatky jsou zkoumány zejména síťové IDS systémy pro vyhledávání vzorů a navrženy techniky, které využívají možných zranitelností těchto systémů. Na základě těchto technik byla navržena a vytvořena aplikace, která umožňuje snadné testování účinnosti IDS systémů. A to takovým způsobem, který je zcela nezávislý na konkrétním síťovém útoku použitém v rámci testu.
This paper analyzes network security devices called intrusion detection (ID) systems. In order to point out possible flaws, especially ID systems using signature analysis are examined. Based on this, methods to exploit possible vulnerabilities of these systems were designed. These methods were implemented into a simple program for ID systems efficiency evaluation. It can be used in a way entirely independent of particular network attack used in the test.
Description
Citation
ČERNÝ, M. Analýza nedostatků IDS systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO